
3,452
Sammakon Kirjakauppa & Kahvihuone
Aukioloajat: Kirjakauppa avoinna ma-la 11-18, su 12-16.
Kahvihuone avoinna to-la 11-18. Tervetuloa!
Tervetuloa kiireettömille jouluostoksille🐸! Kirjakauppa on avoinna ennen joulua seuraavasti: ma–la 11–18 ja su 12–16. Kahvihuoneen aukioloajat: to–la 11–18. Itsenäisyyspäivänä puoti on kiinni.
Joulukorttivalikoimastamme löydät sopivan kortin jokaiselle🍎. Muista myös joulupostimerkit💌
Eilen meillä jaettiin kilon punnukset! Suomen arvostelijain liiton Turun osasto myönsi 45. kerran jaettavan Kritiikin punnukset -palkinnon arkeologi, tietokirjailija Ilari Aallolle ja kuvataiteilija Elina Helkalalle. Kuvassa palkittujen ohella arvostelijain liiton pj Kari J. Kettula, sekä Atenan julkaisemat Matkaopas keskiajan Suomeen ja Vuosi keskiajan Suomessa. Viime vuonna punnuksen sai kirjailija Heikki Kännö. Onnittelut voittajille!
Elisa Aaltolan luontoilta tänään perjantaina 10.11. klo 18 Sammakon Kirjakaupalla. Puhe eläinten puolesta (Into) tarjoushintaan. Signeeraus. Kahvihuone auki. Vapaa pääsy. Tervetuloa!![]()
Kirjailija, tutkija ja filosofi Elisa Aaltola pureutuu siihen, miten eläimistä puhutaan. Miten kieli vaikuttaa eläimiä koskeviin käsityksiin ja asenteisiin? Voisimmeko oppia puhumaan tavalla, joka huomioi paremmin myös muut lajit? Illan aloittaa WWF:n Elias Lahtisen puheenvuoro. Aaltolaa haastattelee Karel Keiramo.
Huomenna Sammakon Kirjakaupalla & Kahvihuoneella muistellaan Perttu Häkkistä. Valonkantaja-elämäkertareoksen toimittajat Vesa Iitti ja Jussi K. Niemelä puhuvat ystävästään Perttu Häkkisestä (1979-2018), joka jätti jälkeensä laajan ja monivivahteisen elämäntyön. Hän suhtautui vilpittömällä mielenkiinnolla eriskummallisiin aatteisiin ja elämiin, sekä ihmiselon nyrjähtäneimpiin ja eksentrisimpiin puoliin fetisisteistä ufotutkijoihin, anarkisteista natseihin ja maagikoista saatananpalvojiin. Häkkinen valisti Suomen kansaa YLE:ssä ja Long Playssa. Esiteltävä teos tarjoushintaan. Juontaja Seppo Lahtinen. Signeeraus. Kahvihuone auki. A-oikeudet. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

3,272
Sammakko Kustannus
Vuonna 1996 perustettu itsenäinen yleiskustantamo.
Mehiläistiestä Ihmishämärään, ja sen yli. Kirjailijaltamme Heikki Kännöltä ilmestyy keväällä viides romaani Kädet. Nyt Kännöä voi käydä kuuntelemassa ensi maanantaina Raision kirjastossa.Kirjailija Heikki Kännö saapuu Raision kirjastoon maanantaina 27.11. klo 18. Vierailun järjestää Raision Rotaryklubi.![]()
Heikki Kännö on turkulainen kirjailija, joka noussut nopeasti kotimaisen kirjallisuuden eturiviin. Hänen esikoiskirjansa Mehiläistie sai erinomaisen vastaanoton kriitikoilta ja oli mm. ehdolla Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon ja Tulenkantaja-palkinnon saajaksi. Seuraavaksi ilmestynyt Sömnö voitti Runeberg-palkinnon. Kaksi Kännön viimeisintä romaania, Runoilija (2020) ja Ihmishämärä (2022) olivat Finlandia-palkintoehdokkaita. Kännön romaaneja on käännetty useille kielille. Tervetuloa!
Onnittelut runoilijallemme J. K. Ihalaiselle erittäinkin ansaitusta palkinnosta!❤️
www.hs.fi
Kaikkiaan 15 taiteilijaa ja taideyhteisöä sai valtionpalkinnon. 35 runokokoelmaa neljällä kielellä kirjoittanut J. K. Ihalainen saa palkinnon omaehtoisesta urastaan.
Vuoden kaunein ja koskettavin🦋, kirja täynnä tunnetta❤️! Kun kiipeän kirsikkapuuhun kuvakirjassa Reetta Niemelän runollinen teksti ja Pete Revonkorven taianomaiset kuvat auttavat käsittelemään asioita, joille ei aina löydy sanoja. Se kertoo matkasta omiin tunteisiin ja tarpeisiin. Mistä rakkaus ja huolenpito löytyy, jos niitä ei jostain syystä ole saanut lapsena? Lohduttava ja rehellinen kuvakirja kulkee kohti kevättä, toipumista, lämpöä ja kirsikoiden kukintaa. Se kutsuu kaikenikäisiä saamaan korjaavia kokemuksia. Löytyy Sammakon Kirjakaupasta: www.sammakko.com
Tässä se on. Kaikkien aikojen kevät. Tänä vuonnakin tulossa vielä Kafka, Rimbaud, Niemelä & Revonkorpi, Lahtinen…❤️Tule hakemaan Sammakon uusi katalogi Sammakon Kirjakaupasta🐸💚! Voit lukea sen myös täältä: www.epap.fi/sammakon_katalogi/2023-kevat2024
Suomenopettajat-lehden lokakuun numerossa on Satu Rakkolainen-Sossan hieno arvio Uenon asema -romaanista: ”Yū Mirin romaani Uenon asema (suom. Raisa Porrasmaa, Sammakko, 2023) on kaunis kirja. Sekä ulkoisesti että sisällöltään. Sen kannet, jotka ovat Eva Monchecourtin käsialaa, tavoittavat ja ilmentävät olennaisesti tekstin herkkyyden. Näennäisesti pieni kirja käsittelee suuria teemoja kuten ulkopuolisuutta, joka lyyrisessä Uenon asemassa manifestoituu kodittomuutena. Sen päähenkilö on koditon kuolemansa jälkeen tuttuihin maisemiin
vaeltamaan jäänyt henki, joka on aikanaan muuttanut Japanin maaseudulta Tokioon kantaakseen kortensa kekoon maan jälleenrakentamisen ja vuoden 1964 olympialaisten puolesta. Jalkoihin on jäänyt kodin lisäksi oma perhe. Asumuksena toimii eräässä puistossa nököttävä vaatimaton rakennelma. Sekin pitää purkaa ja poistaa näkyvistä, kun kaupunkia siistitään keisari perheen jäsenten menojen takia. Ohitse lipuu aikaa ja ajallisia etappeja - sekä päähenkilön henkilökohtaisessa elämässä että kansakunnan vaiheissa. Japanilainen yhteiskunta ja Tokio vuosikymmeniä jatkuvine muutoksineen ovat läsnä monina ääninä, kuten aseman kuulutuksina. Eläytymistä syventävät moniaistiset kuvailut, joiden ansiosta lukija pääsee tuntemaan myös makuja ja tuoksuja. Yhteiskunnan suhtautuminen kodittomiin piirtyy selkein merkein sivuille: "Tiedotteessa olevien kanji-merkkien perään oli kirjoitettu kunkin merkin lukutapa hiragana-tavukirjoituksella kuin lapselle, mikä päinvastoin hankaloitti lukemista. Ilmeisesti viranomaiset olettivat, että kodittomien koulutustaso vastasi alakoululaista” (s. 116.) Kodittomuuteen kätkeytyy kuitenkin monia erilaisia kohtaloita, joiden tulkkina korealais-japanilainen Yū Miri toimii vakuuttavasti. Harvoin tulee vastaan Uenon aseman kaltaista kirjallista aarretta.”