Kuvaus
Kiina on noussut maailman toiseksi suurimmaksi taloudeksi, mutta jotain siltä puuttuu: Kiinalla ei ole omaa Hollywoodia eikä BBC:tä. Maa onkin investoinut miljardeja oman ulkomaanmediansa kehittämiseen, ja seuraavana kohdealueena on Eurooppa.
Kiinan median suuri harppaus kertoo Kiinan median marssista maailmalle. Panostus viestintään on osa niin sanottua pehmeän vallan ulkopolitiikkaa, mutta myös yritys tehdä kulttuuriteollisuudesta Kiinan talouden uusi tukijalka. Kiinan suuret internet-yritykset, Alibaba, Baidu, Tencent ja Wanda, laajenevat nopeasti myös globaalin mediatoiminnan alueelle. Kirja avaa kiinalaista tapaa ymmärtää media ja tehdä journalismia. Se tarkastelee kansainvälisen viestinnän trendejä, vertaa Kiinan toimintaa erityisesti Venäjään ja kysyy, onko Kiinan kasvavalla mediavallalla vaikutusta sananvapauteen. Yhtenä esimerkkinä on Suomi, joka on Kiinan ulkomaanradion CRI:n Euroopan toiminnan keskus.
Heikki Luostarinenon tiedotusopin professori Tampereen yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja kansainvälisen viestinnän kysymyksistä, erityisesti propagandasta ja kriisien uutisoinnista.